Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot de Beringstraat.

Maritime Connect combineert meerdere netwerken, waaronder satellieten, om verbinding te garanderen op de vrachtschepen – zelfs op volle zee. De crews kunnen nu werken met een enkel virtueel bedrijfsnetwerk, waardoor de schepen dienen als ‘kantoren op zee’. Netwerkverbinding is erg belangrijk voor de veiligheid op de onstuimige Noordelijke Zeeroute. Schepen hebben continu informatie nodig over de staat van het ijs en hebben toegang nodig tot het elektronische kaartsysteem. De vaartijd kan hiermee verkort worden.
In contact
Ook de communicatie met aannemers en havenautoriteiten wordt aanzienlijk makkelijker met een goede verbinding. Bovendien heeft elk schip nu een lokaal telefoonnummer en kunnen bemanningsleden onbeperkt internetten en videogesprekken met thuis voeren vanaf persoonlijke smartphones, via het Wi-Fi-netwerk. Orange levert Maritime Connect met een operationeel uitgavenmodel met vaste maandelijkse betalingen. Dit helpt de Arctic Shipping Company om kosten binnen de perken te houden en het faciliteert de installatie van moderne communicatieapparatuur op schepen.
“Voor commerciële scheepvaart is implementatiesnelheid erg belangrijk, naast betrouwbaarheid en de kwaliteit van de geleverde diensten. Het seizoensgebonden venster waarin we de Noordelijke Zeeroute kunnen nemen, is zeer beperkt, dus de installatie moet snel en zonder haperingen worden uitgevoerd. Nadat de installatie in slechts twee dagen was voltooid, konden onze partners het werk uitvoeren tijdens een kort verblijf in de haven”, aldus Mikhail Artyukhov, CEO van Arctic Shipping Company.
Goed voor welzijn en welvaart 
“Naadloze netwerkconnectiviteit is cruciaal voor de veiligheid van de zeelieden en bespaart niet alleen tijd en financiële middelen, maar vergroot ook het welzijn van de bemanning. We zijn verheugd om samen te werken met Arctic Shipping Company en zijn er trots op dat de Orange Maritime VSAT-oplossing effectief is om te voldoen aan de behoeften van de maritieme industrie”, zei Richard van Wageningen, senior vicepresident IMEAR bij Orange Business Services.
Auteur |   ·   donderdag 6 dec, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

RUG kiest voor bedrijfsautomatisering met AFAS Software

RUG kiest voor bedrijfsautomatisering met AFAS Software

Per 1 januari 2020 automatiseert de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) alle financiële- en HR processen met de software van AFAS Software. De RUG is daarmee de eerste universiteit die overstapt op dit ERP-systeem. De geïntegreerde automatiseringsoplossing zal door bijna 7.000 medewerkers worden gebruikt. Omdat de huidige systemen verouderd waren, was de universiteit toe aan een nieuw,

Orange neemt SecureData volledig over

Orange neemt SecureData volledig over

Cybersecurity service provider SecureData is tegen een nog onbekend bedrag, volledig overgenomen door Orange. De acquisitie past binnen de ambitie van Orange om marktleider te worden op de Europese markt voor cybersecurity. SecureData is de grootste, onafhankelijke cybersecurity service provider in het Verenigd Koninkrijk, de grootste markt voor cybersecurity in Europa. Het bedrijf biedt al

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

Weener Plastics kiest voor Flexible SD-WAN van Orange Business Services

Weener Plastics kiest voor Flexible SD-WAN van Orange Business Services

 Het Nederlandse Weener Plastics, wereldwijd leverancier van innovatieve verpakkingsmaterialen, heeft een vijfjarige, managed SD-WAN overeenkomst met Orange Business Services getekend om haar mondiale expansie te ondersteunen. De toepassing van Flexible SD-WAN op 24 locaties in Europa, Azië en Latijns-Amerika zal de wendbaarheid en flexibiliteit van Weener Plastic vergroten en de interne communicatie verbeteren.

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken