Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot de Beringstraat.

Maritime Connect combineert meerdere netwerken, waaronder satellieten, om verbinding te garanderen op de vrachtschepen – zelfs op volle zee. De crews kunnen nu werken met een enkel virtueel bedrijfsnetwerk, waardoor de schepen dienen als ‘kantoren op zee’. Netwerkverbinding is erg belangrijk voor de veiligheid op de onstuimige Noordelijke Zeeroute. Schepen hebben continu informatie nodig over de staat van het ijs en hebben toegang nodig tot het elektronische kaartsysteem. De vaartijd kan hiermee verkort worden.
In contact
Ook de communicatie met aannemers en havenautoriteiten wordt aanzienlijk makkelijker met een goede verbinding. Bovendien heeft elk schip nu een lokaal telefoonnummer en kunnen bemanningsleden onbeperkt internetten en videogesprekken met thuis voeren vanaf persoonlijke smartphones, via het Wi-Fi-netwerk. Orange levert Maritime Connect met een operationeel uitgavenmodel met vaste maandelijkse betalingen. Dit helpt de Arctic Shipping Company om kosten binnen de perken te houden en het faciliteert de installatie van moderne communicatieapparatuur op schepen.
“Voor commerciële scheepvaart is implementatiesnelheid erg belangrijk, naast betrouwbaarheid en de kwaliteit van de geleverde diensten. Het seizoensgebonden venster waarin we de Noordelijke Zeeroute kunnen nemen, is zeer beperkt, dus de installatie moet snel en zonder haperingen worden uitgevoerd. Nadat de installatie in slechts twee dagen was voltooid, konden onze partners het werk uitvoeren tijdens een kort verblijf in de haven”, aldus Mikhail Artyukhov, CEO van Arctic Shipping Company.
Goed voor welzijn en welvaart 
“Naadloze netwerkconnectiviteit is cruciaal voor de veiligheid van de zeelieden en bespaart niet alleen tijd en financiële middelen, maar vergroot ook het welzijn van de bemanning. We zijn verheugd om samen te werken met Arctic Shipping Company en zijn er trots op dat de Orange Maritime VSAT-oplossing effectief is om te voldoen aan de behoeften van de maritieme industrie”, zei Richard van Wageningen, senior vicepresident IMEAR bij Orange Business Services.
Auteur |   ·   donderdag 6 dec, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco initiëren volgende generatie SD-LAN door co-innovatie

Orange Business Services en Cisco co-innoveren om klanten te helpen met het transformeren van hun local area network (LAN) naar meer flexibele en krachtige software defined LANs (SD-LAN). Voortbouwend op hun bestaande relatie en SD-WAN-klantsuccessen, zullen Orange en Cisco samenwerken met klanten om SD-LAN-oplossingen te ontwikkelen in haar Open Labs-programma. Deze oplossingen zullen toegesneden zijn

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Aurecon kiest voor Orange Business Services

Orange Business Services gaat de mondiale communicatie-infrastructuur van Aurecon beheren, inclusief SD-WAN en cybersecurity diensten. Deze vijf jaar durende deal, bedoeld om het netwerk te transformeren, bedraagt 28 miljoen euro. De toekomstbestendige Flexible SD-WAN-dienst van Orange is een end-to-end-oplossing die aanzienlijk kosten zal besparen. Ook zal de agile netwerkcapaciteit verviervoudigen. Deze verhoogde capaciteit is cruciaal voor

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

iPhone-abonnement maandelijks opzegbaar via Go Lemon

De Nederlandse startup Go Lemon, een van de drie genomineerden van de Shopping Awards (voorheen Thuiswinkel Awards) later deze maand, biedt vanaf vandaag de kans om een iPhone-abonnement maandelijks op te zeggen. Go Lemon is de eerste partij die het mogelijk maakt om Apple devices volledig flexibel te gebruiken, zonder aanschaf of abonnement met looptijd.

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Ruim helft Nederlandse executives kent belang directe data-uitwisseling tussen bedrijven niet

Volgens 56 procent van de Nederlandse IT-professionals begrijpen Nederlandse executives het belang van directe data-uitwisseling tussen organisaties niet. De voordelen met betrekking tot de snelheid en veiligheid van de data-uitwisseling blijken bij hen onbekend. In andere Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika geeft zelfs 71 procent van de IT-professionals aan dat het bestuur hier niet

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken