Arctic Shipping Company bevaart Noordelijke Zeeroute dankzij Orange Business Services

Met Maritime Connect van Orange Business Services blijven de vrachtschepen van Arctic Shipping Company verbonden met het netwerk. De samenwerking is het vervolg van een succesvolle pilot met de rederij, en de dienst wordt nu ingezet op zes schepen. Arctic Shipping Company is gespecialiseerd in vrachtvervoer, onder andere langs de Noordelijke Zeeroute, die loopt van de Barentszzee tot de Beringstraat.

Maritime Connect combineert meerdere netwerken, waaronder satellieten, om verbinding te garanderen op de vrachtschepen – zelfs op volle zee. De crews kunnen nu werken met een enkel virtueel bedrijfsnetwerk, waardoor de schepen dienen als ‘kantoren op zee’. Netwerkverbinding is erg belangrijk voor de veiligheid op de onstuimige Noordelijke Zeeroute. Schepen hebben continu informatie nodig over de staat van het ijs en hebben toegang nodig tot het elektronische kaartsysteem. De vaartijd kan hiermee verkort worden.
In contact
Ook de communicatie met aannemers en havenautoriteiten wordt aanzienlijk makkelijker met een goede verbinding. Bovendien heeft elk schip nu een lokaal telefoonnummer en kunnen bemanningsleden onbeperkt internetten en videogesprekken met thuis voeren vanaf persoonlijke smartphones, via het Wi-Fi-netwerk. Orange levert Maritime Connect met een operationeel uitgavenmodel met vaste maandelijkse betalingen. Dit helpt de Arctic Shipping Company om kosten binnen de perken te houden en het faciliteert de installatie van moderne communicatieapparatuur op schepen.
“Voor commerciële scheepvaart is implementatiesnelheid erg belangrijk, naast betrouwbaarheid en de kwaliteit van de geleverde diensten. Het seizoensgebonden venster waarin we de Noordelijke Zeeroute kunnen nemen, is zeer beperkt, dus de installatie moet snel en zonder haperingen worden uitgevoerd. Nadat de installatie in slechts twee dagen was voltooid, konden onze partners het werk uitvoeren tijdens een kort verblijf in de haven”, aldus Mikhail Artyukhov, CEO van Arctic Shipping Company.
Goed voor welzijn en welvaart 
“Naadloze netwerkconnectiviteit is cruciaal voor de veiligheid van de zeelieden en bespaart niet alleen tijd en financiële middelen, maar vergroot ook het welzijn van de bemanning. We zijn verheugd om samen te werken met Arctic Shipping Company en zijn er trots op dat de Orange Maritime VSAT-oplossing effectief is om te voldoen aan de behoeften van de maritieme industrie”, zei Richard van Wageningen, senior vicepresident IMEAR bij Orange Business Services.
Auteur |   ·   donderdag 6 dec, 2018

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Alle gemeentes naar de cloud

Alle gemeentes naar de cloud

Equinix Managed Services Nederland heeft een cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Equinix Gemeente Cloud biedt gemeenten een platform om veilig en flexibel te innoveren en direct te verbinden met cloudleveranciers en overheidsnetwerken. Dit om diensten dicht bij burgers en medewerkers te brengen en zo een optimale dienstverlening te kunnen bieden. Equinix Gemeente Cloud maakt het

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Amcor kiest voor Hybride Cloud-diensten van Orange Business Services

Internationale marktleider in verpakkingen Amcor maakt gebruik van hybride cloud-diensten van Orange Business Services om zijn wereldwijde infrastructuur te verbinden. Met deze pay-as-you-go oplossing, versimpelt het bedrijf zijn activiteiten.

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

iSense voor vijfde keer op rij Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar

iSense voor vijfde keer op rij Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar

IT-detacheerder iSense is tijdens de Computable Awards, voor het vijfde jaar op rij verkozen tot ‘Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar’. De jury prees het bedrijf voor de manier waarop het haar kennis deelt en zich samen met de IT-gemeenschap inzet voor maximale ontwikkeling op zowel technisch als persoonlijk vlak.

IoT Connect Anywhere van Orange Business Services laat gebruiker LoRa® privé-netwerken opzetten

IoT Connect Anywhere van Orange Business Services laat gebruiker LoRa® privé-netwerken opzetten

Orange Business Services versnelt IoT binnen bedrijven met IoT Connect Anywhere. Deze dienst heeft een wide area network met een laag energieverbruik dat connectiviteit biedt op basis van LoRa open standard technologie. IoT Connect Anywhere biedt connectiviteit op locatie die geschikt is voor verschillende toepassingen, waaronder energie- en vloeistofbeheer, on-site tracking, geo-fencing, afvalcontrole, milieumetingen, verlichting

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken