Apple komt met Apple Watch

Apple presenteerde gisteravond de Apple Watch. Volgens Apple concurreert het horloge met de andere smart watches dankzij het ontwerp en de unieke manier van besturen.

Aangezien Apple zelf al aangaf te willen concurreren door middel van de software en het ontwerp is er na de presentatie vooral over deze ‘onderscheidende factoren’ iets te melden. Temeer omdat het horloge pas begin 2015 op de markt komt en Apple verder weinig heeft kunnen vertellen over specificaties en de werking van een aantal sensoren. NU.nl deed onderzoek naar de concurrentiekracht van de Apple Watch.

Ontwerp
De Apple Watch is straks te verkrijgen in 72 verschillende versies van kleuren, materialen en bandjes. De behuizing van het klokje is gemaakt van aluminium, staal of 18-karaats goud. Het ontwerp van het klokje is voor iedere versie gelijk en oogt was forser en lomper dan een normaal horloge. De afmetingen van het scherm zijn nog niet bekend gemaakt. Echter, de hoogte is 42 of 38 millimeter. De Apple Watch is hiermee tevens geschikt voor gebruikers met een wat kleinere pols.

Software en besturing
De Apple Watch beschikt over nieuw ontworpen iOS-software.Deze software is het best te vergelijken met Android Wear. Zo komen notificaties binnen middels een pop-up, kunnen berichten worden gedicteerd en zijn er standaard antwoorden beschikbaar. Daarnaast biedt het horloge informatie over afspraken of vluchten op het moment dat ze relevant zijn. Om dit mogelijk te maken dient de Apple Watch gekoppeld te worden aan de iPhone 5 of een nog nieuwere versie van de smartphone.

Het thuisscherm van het horloge laat kleine bolletjes zien die zich over het gehele scherm verspreiden en waar je omhoog, opzij en diagonaal doorheen kan scrollen. Echter, de icoontjes zijn wat aan de kleine kant waardoor het geheel nogal chaotisch oogt. Wel kunnen favoriete apps ingesteld worden, zodat ze snel beschikbaar zijn.
Wat uniek is aan de Apple Watch is het het draaiwieltje aan de zijkant van het horloge wat normaal dient om de wijzers bij te stellen. Bij de Apple Watch gebruikt men dit wieltje om te scrollen en in te zoomen. Ook zit er een knop onder het wieltje die direct toegang geeft tot alle contacten.

Functionaliteit
Met de Apple Watch is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren. Daarnaast is hij, net als veel andere smart watches, gericht op sporten en bewegen middels apps die de persoonlijke activiteiten bijhouden en waarmee doelen kunnen worden gesteld. Tijdens de sportactiviteiten is middels led-sensoren op de achterkant van de Apple Watch de hartslag te volgen. Al met al is de smartwatch bedoeld om zoveel mogelijk activiteiten op de iPhone te kunnen volgen op je pols.

Beoordeling
Volgens NU.nl maakt Apple de verwachtingen voor een baanbrekende smart watch niet waar. Het wieltje aan de zijkant wordt gezien als een innovatief aspect, maar verder blijft een revolutie ten opzichte van andere smart watches uit en biedt het product vooral veel van hetzelfde. De prijs van 349 euro is bovendien vrij hoog.

 

Auteur |   ·   woensdag 10 sep, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApp’s NFLEX Converged Infrastructure nu gecertificeerd voor SAP-omgevingen

Fujitsu en NetApps’ NFLEX Converged Infrastructure oplossing is nu beschikbaar voor SAP-omgevingen. De vooraf geconfigureerde datacentrum-infrastructuur wordt overgedragen op Windows- en Linux-besturingssystemen en is geoptimaliseerd voor het beheer van SAP-installaties. Zowel voor de SAP Business Suite, SAP S/4HANA® als SAP BW/4HANA implementaties.

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

Bijna helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

49 procent van de werkenden denkt niet dat kunstmatige intelligentie ons leven mooier gaat maken. Vrouwen zijn hier met 59 procent vaker van overtuigd dan mannen met 42 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de KNVI, de Nederlandse beroepsvereniging voor informatie- en IT-professionals, onder 1271 Nederlanders van 18 jaar en ouder in loondienst. Gemiddeld denkt driekwart van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken