Apple komt met Apple Watch

Apple presenteerde gisteravond de Apple Watch. Volgens Apple concurreert het horloge met de andere smart watches dankzij het ontwerp en de unieke manier van besturen.

Aangezien Apple zelf al aangaf te willen concurreren door middel van de software en het ontwerp is er na de presentatie vooral over deze ‘onderscheidende factoren’ iets te melden. Temeer omdat het horloge pas begin 2015 op de markt komt en Apple verder weinig heeft kunnen vertellen over specificaties en de werking van een aantal sensoren. NU.nl deed onderzoek naar de concurrentiekracht van de Apple Watch.

Ontwerp
De Apple Watch is straks te verkrijgen in 72 verschillende versies van kleuren, materialen en bandjes. De behuizing van het klokje is gemaakt van aluminium, staal of 18-karaats goud. Het ontwerp van het klokje is voor iedere versie gelijk en oogt was forser en lomper dan een normaal horloge. De afmetingen van het scherm zijn nog niet bekend gemaakt. Echter, de hoogte is 42 of 38 millimeter. De Apple Watch is hiermee tevens geschikt voor gebruikers met een wat kleinere pols.

Software en besturing
De Apple Watch beschikt over nieuw ontworpen iOS-software.Deze software is het best te vergelijken met Android Wear. Zo komen notificaties binnen middels een pop-up, kunnen berichten worden gedicteerd en zijn er standaard antwoorden beschikbaar. Daarnaast biedt het horloge informatie over afspraken of vluchten op het moment dat ze relevant zijn. Om dit mogelijk te maken dient de Apple Watch gekoppeld te worden aan de iPhone 5 of een nog nieuwere versie van de smartphone.

Het thuisscherm van het horloge laat kleine bolletjes zien die zich over het gehele scherm verspreiden en waar je omhoog, opzij en diagonaal doorheen kan scrollen. Echter, de icoontjes zijn wat aan de kleine kant waardoor het geheel nogal chaotisch oogt. Wel kunnen favoriete apps ingesteld worden, zodat ze snel beschikbaar zijn.
Wat uniek is aan de Apple Watch is het het draaiwieltje aan de zijkant van het horloge wat normaal dient om de wijzers bij te stellen. Bij de Apple Watch gebruikt men dit wieltje om te scrollen en in te zoomen. Ook zit er een knop onder het wieltje die direct toegang geeft tot alle contacten.

Functionaliteit
Met de Apple Watch is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren. Daarnaast is hij, net als veel andere smart watches, gericht op sporten en bewegen middels apps die de persoonlijke activiteiten bijhouden en waarmee doelen kunnen worden gesteld. Tijdens de sportactiviteiten is middels led-sensoren op de achterkant van de Apple Watch de hartslag te volgen. Al met al is de smartwatch bedoeld om zoveel mogelijk activiteiten op de iPhone te kunnen volgen op je pols.

Beoordeling
Volgens NU.nl maakt Apple de verwachtingen voor een baanbrekende smart watch niet waar. Het wieltje aan de zijkant wordt gezien als een innovatief aspect, maar verder blijft een revolutie ten opzichte van andere smart watches uit en biedt het product vooral veel van hetzelfde. De prijs van 349 euro is bovendien vrij hoog.

 

Auteur |   ·   woensdag 10 sep, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken