Apple komt met Apple Watch

Apple presenteerde gisteravond de Apple Watch. Volgens Apple concurreert het horloge met de andere smart watches dankzij het ontwerp en de unieke manier van besturen.

Aangezien Apple zelf al aangaf te willen concurreren door middel van de software en het ontwerp is er na de presentatie vooral over deze ‘onderscheidende factoren’ iets te melden. Temeer omdat het horloge pas begin 2015 op de markt komt en Apple verder weinig heeft kunnen vertellen over specificaties en de werking van een aantal sensoren. NU.nl deed onderzoek naar de concurrentiekracht van de Apple Watch.

Ontwerp
De Apple Watch is straks te verkrijgen in 72 verschillende versies van kleuren, materialen en bandjes. De behuizing van het klokje is gemaakt van aluminium, staal of 18-karaats goud. Het ontwerp van het klokje is voor iedere versie gelijk en oogt was forser en lomper dan een normaal horloge. De afmetingen van het scherm zijn nog niet bekend gemaakt. Echter, de hoogte is 42 of 38 millimeter. De Apple Watch is hiermee tevens geschikt voor gebruikers met een wat kleinere pols.

Software en besturing
De Apple Watch beschikt over nieuw ontworpen iOS-software.Deze software is het best te vergelijken met Android Wear. Zo komen notificaties binnen middels een pop-up, kunnen berichten worden gedicteerd en zijn er standaard antwoorden beschikbaar. Daarnaast biedt het horloge informatie over afspraken of vluchten op het moment dat ze relevant zijn. Om dit mogelijk te maken dient de Apple Watch gekoppeld te worden aan de iPhone 5 of een nog nieuwere versie van de smartphone.

Het thuisscherm van het horloge laat kleine bolletjes zien die zich over het gehele scherm verspreiden en waar je omhoog, opzij en diagonaal doorheen kan scrollen. Echter, de icoontjes zijn wat aan de kleine kant waardoor het geheel nogal chaotisch oogt. Wel kunnen favoriete apps ingesteld worden, zodat ze snel beschikbaar zijn.
Wat uniek is aan de Apple Watch is het het draaiwieltje aan de zijkant van het horloge wat normaal dient om de wijzers bij te stellen. Bij de Apple Watch gebruikt men dit wieltje om te scrollen en in te zoomen. Ook zit er een knop onder het wieltje die direct toegang geeft tot alle contacten.

Functionaliteit
Met de Apple Watch is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren. Daarnaast is hij, net als veel andere smart watches, gericht op sporten en bewegen middels apps die de persoonlijke activiteiten bijhouden en waarmee doelen kunnen worden gesteld. Tijdens de sportactiviteiten is middels led-sensoren op de achterkant van de Apple Watch de hartslag te volgen. Al met al is de smartwatch bedoeld om zoveel mogelijk activiteiten op de iPhone te kunnen volgen op je pols.

Beoordeling
Volgens NU.nl maakt Apple de verwachtingen voor een baanbrekende smart watch niet waar. Het wieltje aan de zijkant wordt gezien als een innovatief aspect, maar verder blijft een revolutie ten opzichte van andere smart watches uit en biedt het product vooral veel van hetzelfde. De prijs van 349 euro is bovendien vrij hoog.

 

Auteur |   ·   woensdag 10 sep, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken