Apple komt met Apple Watch

Apple presenteerde gisteravond de Apple Watch. Volgens Apple concurreert het horloge met de andere smart watches dankzij het ontwerp en de unieke manier van besturen.

Aangezien Apple zelf al aangaf te willen concurreren door middel van de software en het ontwerp is er na de presentatie vooral over deze ‘onderscheidende factoren’ iets te melden. Temeer omdat het horloge pas begin 2015 op de markt komt en Apple verder weinig heeft kunnen vertellen over specificaties en de werking van een aantal sensoren. NU.nl deed onderzoek naar de concurrentiekracht van de Apple Watch.

Ontwerp
De Apple Watch is straks te verkrijgen in 72 verschillende versies van kleuren, materialen en bandjes. De behuizing van het klokje is gemaakt van aluminium, staal of 18-karaats goud. Het ontwerp van het klokje is voor iedere versie gelijk en oogt was forser en lomper dan een normaal horloge. De afmetingen van het scherm zijn nog niet bekend gemaakt. Echter, de hoogte is 42 of 38 millimeter. De Apple Watch is hiermee tevens geschikt voor gebruikers met een wat kleinere pols.

Software en besturing
De Apple Watch beschikt over nieuw ontworpen iOS-software.Deze software is het best te vergelijken met Android Wear. Zo komen notificaties binnen middels een pop-up, kunnen berichten worden gedicteerd en zijn er standaard antwoorden beschikbaar. Daarnaast biedt het horloge informatie over afspraken of vluchten op het moment dat ze relevant zijn. Om dit mogelijk te maken dient de Apple Watch gekoppeld te worden aan de iPhone 5 of een nog nieuwere versie van de smartphone.

Het thuisscherm van het horloge laat kleine bolletjes zien die zich over het gehele scherm verspreiden en waar je omhoog, opzij en diagonaal doorheen kan scrollen. Echter, de icoontjes zijn wat aan de kleine kant waardoor het geheel nogal chaotisch oogt. Wel kunnen favoriete apps ingesteld worden, zodat ze snel beschikbaar zijn.
Wat uniek is aan de Apple Watch is het het draaiwieltje aan de zijkant van het horloge wat normaal dient om de wijzers bij te stellen. Bij de Apple Watch gebruikt men dit wieltje om te scrollen en in te zoomen. Ook zit er een knop onder het wieltje die direct toegang geeft tot alle contacten.

Functionaliteit
Met de Apple Watch is het mogelijk om telefoongesprekken te voeren. Daarnaast is hij, net als veel andere smart watches, gericht op sporten en bewegen middels apps die de persoonlijke activiteiten bijhouden en waarmee doelen kunnen worden gesteld. Tijdens de sportactiviteiten is middels led-sensoren op de achterkant van de Apple Watch de hartslag te volgen. Al met al is de smartwatch bedoeld om zoveel mogelijk activiteiten op de iPhone te kunnen volgen op je pols.

Beoordeling
Volgens NU.nl maakt Apple de verwachtingen voor een baanbrekende smart watch niet waar. Het wieltje aan de zijkant wordt gezien als een innovatief aspect, maar verder blijft een revolutie ten opzichte van andere smart watches uit en biedt het product vooral veel van hetzelfde. De prijs van 349 euro is bovendien vrij hoog.

 

Auteur |   ·   woensdag 10 sep, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Blockchainplatform Ricex maakt rijsthandel transparant en eerlijk

Blockchainplatform Ricex maakt rijsthandel transparant en eerlijk

Onlangs introduceerde Fujitsu en Rice Exchange (Ricex) het eerste digitale platform voor het kopen en verkopen van rijst. Het platform digitaliseert de rijsthandel met behulp van een blockchain Distributed Ledger Technology (DLT) –platform. Het doel van dit platform is de wereldwijde handel in rijst transparanter en eerlijker te maken. De rijstmarkt is enorm groot en

Sioux investeert in tumordissectie-oplossing van Xyall

Sioux investeert in tumordissectie-oplossing van Xyall

Hightechbedrijf Sioux Technologies investeert fors in medische innovaties. Na een eerdere investering in 2019 in de precisie weefselscan van SamanTree Medical, steekt het Eindhovense techbedrijf nu geld en kennis in medische start-up Xyall. Deze Nederlandse start-up richt zich op het automatiseren van tumordissectieprocessen. De technische innovaties van Xyall en SamanTree Medical dragen bij aan een

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw heeft de verklaringen ISAE3402 Type2 en ISAE3000 SOC 2 bemachtigd voor respectievelijk de kwaliteit van IT-servicemanagement en de informatiebeveiliging en privacy. Hiermee loopt de Microsoft- en Sitecore-specialist voorop als dienstverlener voor onder meer de financiële wereld, een sector die steeds meer vraagt om zekerheid op het gebied van uitbestede IT-diensten. Macaw is onder meer

Technologische vooruitgang betekent niet automatisch hogere  arbeidsproductiviteit

Technologische vooruitgang betekent niet automatisch hogere arbeidsproductiviteit

Tijdens het Smart Humanity evenement bij de OBA in Amsterdam van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) stond de rol van de mens centraal. Technologie ontwikkelt zich razend snel. Maar wat is de invloed van toenemende inzet van techniek en bijbehorende digitalisering op het werk van de duizenden kenniswerkers binnen organisaties? De documentaire ‘Kenniswerk’

Nederland maakt belangrijke internationale investeringen in duurzaamheid los

Nederland maakt belangrijke internationale investeringen in duurzaamheid los

Nederland peutert grote hoeveelheden aan investeringskapitaal los om wereldwijde uitdagingen beter het hoofd te bieden. We ontwikkelen ons tot een prominente hub voor investeerders die met hun investeringen meetbare impact op samenleving en milieu willen hebben. Organisaties als DOEN Participaties (impactinvesteringsfonds voor duurzame en sociaal georiënteerde startups) en Oikocredit (een van ’s werelds grootste private

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken