ABN AMRO start met contactloos betalen

ABN AMRO start vandaag met het uitgeven van een vernieuwde betaalpas voor klanten. Hiermee zijn zij de tweede Nederlandse bank die gestart is met deze manier van betalen. De betaalpassen worden gefaseerd uitgegeven aan klanten.

De nieuwe betaalpassen van ABN AMRO zijn uitgerust met een nieuwe technologie die contactloos betalen mogelijk maakt. Door deze innovatie is het voor klanten mogelijk om sneller en gemakkelijker af te kunnen rekenen. De klanten krijgen de nieuwe passen toegestuurd wanneer hun oude pas is vervallen. Uiteraard kan de nieuwe betaalpas ook gebruikt worden voor alle al bestaande betaalfuncties.

Contactloos betalen
Met de uitgifte van de nieuwe betaalpas zet ABN AMRO een volgende stap in de introductie van contactloos betalen in Nederland. Door de vernieuwde technologie is het voor betalingen tot 25 euro sneller en gemakkelijker afrekenen dan met de huidige pinbetaling. Later dit jaar volgt ook de mogelijkheid om contactloos te betalen met een mobiele telefoon.
Contactloos betalen maakt gebruik van de chip op de betaalpas en is hierdoor zeer veilig te noemen, volgens ABN AMRO.
In de betaalpas zit een NFC (Near Field Communication) antenne. Betalingen vinden plaats doordat de NFC-antenne contact maakt met de betaalautomaat. De communicatie tussen de NFC-antenne en de betaalautomaat vindt alleen plaats binnen een afstand van enkele centimeters tussen de betaalpas en de betaalautomaat.

Contactloos betalen wereldwijd
Nederland is wat betreft contactloos betalen niet een van de eersten. Deze manier van betalen is al in ruim 50 landen mogelijk, Polen loopt op dit gebied aan kop. Een derde van de contante betalingen is daar vervangen door contactloze transacties. Na Polen volgen Engeland en Tsjechië in de lijst van landen waar in het afgelopen jaar de meeste van dit soort transacties heeft plaats gevonden.

Auteur |   ·   maandag 1 sep, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

Sioux Tech Festival in de voormalige ‘verboden stad’ Strijp-S in Eindhoven

In heel Nederland is de Dutch Technology Week in volle gang: ook Brainport-regio Eindhoven doet hierbij een flinke duit in het zakje. Op het Ketelhuisplein, gesitueerd in het hart van innovation area Strijp-S, bracht hightech-engineeringshuis Sioux Technologies innovatieve ondernemers en ambitieuze studenten samen. “We willen laten zien hoe leuk tech is.” Na enkele minuten rondlopen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent ambtenaren niet bekend met plannen werkgever om te verduurzamen

58 procent van de ambtenaren is niet bekend met de plannen van zijn of haar organisatie om te verduurzamen. Dat blijkt uit onderzoek van het ICT-bedrijf Fujitsu Nederland onder 557 ambtenaren. Opvallend is dat een derde denkt dat het hun organisaties niet lukt om een bijdrage te leveren aan de doelstelling van het klimaatakkoord om

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Equinix ontvangt LEED Gold duurzaamheidscertificaat voor nieuwste datacenter

Datacenterbedrijf Equinix heeft voor AM4, haar nieuwste datacenter, het wereldwijd erkende duurzaamheidscertificaat LEED Gold ontvangen. Met dit prestigieuze certificaat loopt Equinix voorop in het verduurzamen van de datacenterbranche. In samenwerking met Royal HaskoningDHV zet Equinix met AM4 een hoge standaard neer voor huidige en toekomstige datacenters. Met het Leadership in Energy and Environmental Design (LEED)

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Google kiest Equinix voor aanleg nieuw kabellandingsstation voor zeekabel tussen VS en Chili

Equinix is door Google gevraagd om het Cable Landings Station (CLS) voor de nieuwe Curie-zeekabel te bouwen in Los Angeles. Het is de eerste nieuwe onderzeese verbinding tussen de Verenigde Staten en Chili sinds 20 jaar. De kabel vernoemt naar Marie Curie, de bekende schei- en natuurkundige komt rechtstreeks aan land in het datacenter van

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Directe data-uitwisseling essentieel voor verdere innovatie zorg

Binnen vijf jaar groeit de bandbreedte in de gezondheids- en life sciences-sector met 70 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van technologische ontwikkelingen, aangepaste wet- en regelgeving en de benodigde kostenreductie neemt de vraag naar cloudoplossingen in de zorg substantieel toe. Zorginstellingen focussen daarmee weer meer op hun

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken