ABN AMRO start met contactloos betalen

ABN AMRO start vandaag met het uitgeven van een vernieuwde betaalpas voor klanten. Hiermee zijn zij de tweede Nederlandse bank die gestart is met deze manier van betalen. De betaalpassen worden gefaseerd uitgegeven aan klanten.

De nieuwe betaalpassen van ABN AMRO zijn uitgerust met een nieuwe technologie die contactloos betalen mogelijk maakt. Door deze innovatie is het voor klanten mogelijk om sneller en gemakkelijker af te kunnen rekenen. De klanten krijgen de nieuwe passen toegestuurd wanneer hun oude pas is vervallen. Uiteraard kan de nieuwe betaalpas ook gebruikt worden voor alle al bestaande betaalfuncties.

Contactloos betalen
Met de uitgifte van de nieuwe betaalpas zet ABN AMRO een volgende stap in de introductie van contactloos betalen in Nederland. Door de vernieuwde technologie is het voor betalingen tot 25 euro sneller en gemakkelijker afrekenen dan met de huidige pinbetaling. Later dit jaar volgt ook de mogelijkheid om contactloos te betalen met een mobiele telefoon.
Contactloos betalen maakt gebruik van de chip op de betaalpas en is hierdoor zeer veilig te noemen, volgens ABN AMRO.
In de betaalpas zit een NFC (Near Field Communication) antenne. Betalingen vinden plaats doordat de NFC-antenne contact maakt met de betaalautomaat. De communicatie tussen de NFC-antenne en de betaalautomaat vindt alleen plaats binnen een afstand van enkele centimeters tussen de betaalpas en de betaalautomaat.

Contactloos betalen wereldwijd
Nederland is wat betreft contactloos betalen niet een van de eersten. Deze manier van betalen is al in ruim 50 landen mogelijk, Polen loopt op dit gebied aan kop. Een derde van de contante betalingen is daar vervangen door contactloze transacties. Na Polen volgen Engeland en Tsjechië in de lijst van landen waar in het afgelopen jaar de meeste van dit soort transacties heeft plaats gevonden.

Auteur |   ·   maandag 1 sep, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Equinix breidt interconnectieplatform en datacenterdiensten uit naar Hamburg

Nieuw datacenter in nabijheid van zeekabels volgt op uitbreiding in Nederland Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX) breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange™ (IBX®) komt Equinix,

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Filosoof Maxim Februari: “Data bestaan niet”

Hebben we nieuwe ethische theorieën nodig nu regels en principes niet langer op schrift staan, maar in het script van de omgeving zijn verwerkt? Die vraag probeerde filosoof, schrijver en ethicus Maxim Februari te beantwoorden tijdens zijn lezing op het Smart Humanity event van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix investeert 55 miljoen dollar in uitbreiding Amsterdams datacenter

Equinix, aanbieder van interconnectie en datacenters, opent 4 december de uitbreiding van het International Business Exchange™ (IBX) datacenter AM7 tijdens het ‘Connecting the Future’ seminar. Het nieuwe datacenter in Amsterdam-Zuidoost is één van belangrijkste ‘connectiviteitshubs’ ter wereld en ondersteunt organisaties die de wereldwijde digitale transformatie doormaken. De uitbreiding, een investering van 55 miljoen US dollar,

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Digitale transformatie laat kwartaalomzet Equinix met 11 procent stijgen

Equinix, Inc (Nasdaq: EQIX), de wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten, heeft de cijfers voor het derde kwartaal bekendgemaakt. De omzet groeide voor het 63e kwartaal op rij, naar 1.284 miljard dollar. De nettowinst bedraagt dit kwartaal 125 miljoen dollar. De EMEA-regio (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor ongeveer 31 procent van de

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu framework Sholark versnelt transformatie van bedrijfsprocessen met AI en data-analyse

Fujitsu maakt het voor bedrijven gemakkelijker om hun digitale transformatieprocessen te versnellen door artificial intelligence (AI), data-analyse en zakelijke besluitvorming aan elkaar te koppelen dankzij het nieuwe, krachtige Sholark-framework. Dit framework versnelt de ontwikkeling van complexe AI-projecten en kan gebruikt worden ter ondersteuning van de besluitvorming.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken