Orange Business Services voorziet Hendrix Genetics van ICT-infrastructuur en -advies

Hendrix Genetics, één van ’s werelds grootste dierfokkerijen, kiest voor het globale netwerk van Orange Business Services. Orange zal de ICT-infrastructuur en het internationale netwerk van Hendrix Genetics gereed maken voor verdere groei. Het bedrijf heeft grote internationale ambities en verwacht binnen drie jaar een omzet te kunnen bereiken van 600 miljoen euro.

Vanwege snelle technologische innovatie en een relatief kleine ICT-afdeling van Hendrix Genetics, had de fokker behoefte aan een nieuwe ICT-strategie die toekomstige groei ondersteunt. Het bedrijf ontwikkelde, in samenwerking met Orange Business Services en andere partners, een strategie die de belangrijkste thema’s in kaart brengt. In dit zogenaamde ICT-governancemodel richt Hendrix Genetics zich op zijn ambities voor 2020 en daarna en blikt vooruit op de onderwerpen connectiviteit, beveiliging en werkplekken. Orange Business Services ondersteunt Hendrix Genetics nu niet alleen met haar betrouwbare, wereldwijde netwerkinfrastructuur, maar ook met deskundig advies.

“Dit is een kans voor Orange Business Services om haar toegevoegde waarde te tonen, die veel verder gaat dan de rol van alleen een netwerkaanbieder”, zegt Frank Baggermans, Managing Director Benelux bij Orange Business Services. “Hendrix Genetics heeft behoefte aan een sterk netwerk, tegelijkertijd vindt er een ICT-transformatie plaats. Denk aan uitdagingen op het gebied van beveiliging, het gebruik van cloud-applicaties en mobiele werkplekken. We zijn blij om Hendrix Genetics te helpen met de tools en advies om nog verder te groeien. Onze portfolio met producten en diensten stelt ons in staat om ondersteuning te bieden in alle strategische prioriteiten van Hendrix Genetics.”

Overal ter wereld verbonden
“Niet veel mensen weten dat meer dan de helft van de eieren in de schappen van alle supermarkten wereldwijd, van een kip van Hendrix Genetics afkomt,” aldus Rob Kremers, Director IT bij Hendrix Genetics. Dit betekent echter niet dat het bedrijf klaar is met groeien. “We willen niet alleen financieel stappen zetten,  ook willen we de kwaliteit van onze producten en diensten verbeteren. Uitbreiding betekent dat zowel CRM- als ICT-systemen moeten worden geïntegreerd. Vanwege een sterkte toename van onze activiteiten wereldwijd waren we op zoek naar een betrouwbare dienstverlener met een netwerkinfrastructuur dat aansluit bij de omvang van onze activiteiten, en met de ervaring om ons ook als adviseur te ondersteunen. Orange Business Services voldoet ruimschoots aan al onze eisen.”

Verspreiding van netwerkbeheerders
Hendrix Genetics wil snelle groei bereiken door de acquisitie van andere fokkers. Elke nieuwe boerderij, broederij of kantoor dat onderdeel wordt van Hendrix Genetics moet op een bepaald moment verbonden zijn met het bedrijfsnetwerk. De wereldwijde netwerkinfrastructuur van Orange Business Services zal de kleine netwerkbeheerders vervangen die momenteel Hendrix Genetics bedienen. Verder zal modernisering plaatsvinden in verschillende delen van de organisatie. Zo gaat Orange een Proof of Concept (PoC) leveren voor Easy Go, de Orange SDN-oplossing.

Nederland in de wereld
Nederland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van dierfokkerij. Onze R&D heeft een enorme impact op de wereldwijde voedselproductie. Dat is waarom Hendrix Genetics veel investeert in R&D en acquisitie. Kremers: “Om ons volledig te kunnen toeleggen op onze kernactiviteiten: het leveren van genetische vooruitgang, moet onze ICT-infrastructuur goed in orde zijn. Orange Business Services is een betrouwbare netwerk- en adviespartner, die ons in staat stelt om onze systemen wereldwijd toekomstbestendig te maken.”

Over Hendrix Genetics
Hendrix Genetics, met een hoofdkantoor in Boxmeer, is een toonaangevend kweekbedrijf voor meerdere dierenrassen, met hoofdactiviteiten in de fokkerij van kalkoen, traditioneel pluimvee, varkens en vis. Het bedrijf genereert oplossingen voor de dierlijke eiwitsector die de uitdagingen van vandaag en morgen oplossen. Gesteund door een sterke portfolio van toonaangevende merken, levert Hendrix Genetics expertise en middelen aan de dierlijke eiwitketen in meer dan honderd landen, met activiteiten en joint ventures in 24 landen en bijna drieduizend werknemers wereldwijd.

 

 

Auteur |   ·   maandag 20 nov, 2017

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Nieuwe DSA-wetgeving uitdaging digitale marketeers

Nieuwe DSA-wetgeving uitdaging digitale marketeers

De nieuwe DSA-wetgeving (Digital Service Act van de EU) die sinds 1 januari ook geldt voor kleinere digitale ondernemers, vormt een flinke uitdaging voor digitale marketeers, aldus Nasser al Kamouchi, directeur van de Whello Group uit Amsterdam. Hij ziet nadelen als minder effectieve marketing, een lagere ROI en toenemende kosten (met alle risico’s, zie verderop),

Nieuwe innovatieve documentoplossing bespaart jaarlijks honderden uren

Nieuwe innovatieve documentoplossing bespaart jaarlijks honderden uren

Documizers heeft onlangs haar nieuwe innovatieve dienst voor documentautomatisering DocuFlow geïntroduceerd. De meeste bestaande klanten zoals bijvoorbeeld de KNVB, FNV, Schipper accountants en Dille & Kamille zijn inmiddels naar tevredenheid over op deze betaalbare online documentoplossing van Nederlandse makelij. DocuFlow bespaart het gemiddelde bedrijf of organisatie niet alleen honderden uren aan werk en dus heel veel tijd en geld, maar voorkomt ook fouten en zorgt voor een professionele & uniforme werkwijze.

Brink lanceert digitale bouwadministratietool DEDDO

Brink lanceert digitale bouwadministratietool DEDDO

Applicatie maakt administratie voor zzp’ers in de bouw makkelijker DEDDO, het digitale gereedschap waarmee zelfstandige ondernemers in de bouw hun bouwadministraties organiseren, is vandaag officieel gelanceerd door management-, advies- en softwarebedrijf Brink. DEDDO biedt zzp’ers een eenvoudige calculatie-, offerte- en facturatieoplossing aan, waardoor zij meer tijd overhouden voor hun passie: bouwen. Met meer dan vijftig

Baker McKenzie versterkt cloud strategie met uitrol van RelativityOne in wereldwijd netwerk

Baker McKenzie versterkt cloud strategie met uitrol van RelativityOne in wereldwijd netwerk

Advocatenkantoor Baker McKenzie heeft zijn eDiscovery-technologiediensten voor internationale kantoren uitgebreid met de implementatie van een nieuwe eDiscovery-oplossing: het cloud gebaseerde RelativityOne. Met dit SaaS-product kan Baker McKenzie beter enorme hoeveelheden gegevens verwerken en cliënten wereldwijd helpen met snelle reacties op complexe onderzoeken, rechtszaken, arbitrage en nalevingskwesties. eDiscovery vergemakkelijkt het beheer van grote hoeveelheden gegevens en

Vier vragen om te bepalen of jouw salesteam klaar is voor social selling

Vier vragen om te bepalen of jouw salesteam klaar is voor social selling

Social selling is onmisbaar voor elk modern salesteam dat volop vooruit wil in het opbouwen en onderhouden van relaties. Want voor groei en succes moet elke fase van de salesfunnel kloppen. In deze ambitie is social media en vooral LinkedIn als marketing- en saleskanaal niet meer weg te denken. Geldt dit ook voor jouw salesteam?

In samenwerking met

banner

Dossiers

Partnerdossiers



ICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken