Nieuwe ontslagronde bij KPN

Tussen nu en 2016 zal KPN 1.500 tot 2.000 banen schrappen. Dat maakt het telecombedrijf vandaag bekend tijdens de presentatie van de financiële cijfers.

Deze nieuwe actie zal een jaarlijkse kostenbesparing van 300 miljoen euro met zich meebrengen. Het bedrijf wil zich de komende jaren meer gaan richten op de vereenvoudiging van haar diensten, zoals producten, klantprocessen, netwerken en IT-systemen. Deze kwaliteitsverbetering zal echter een flink aantal medewerkers hun baan kosten.In een eerder stadium ontsloeg KPN al eens 4.650 werknemers. Deze ontslagrondes in 2012 en 2013 waren volgens KPN onvermijdelijk vanwege de tegenvallende financiële resultaten.

Tegenvallende resultaten
De tegenvallende resultaten van KPN zijn een gevolg van de winstdaling op de mobiele en zakelijke markt. Het telecombedrijf zette het afgelopen kwartaal minder om dan het vierde kwartaal in 2012. Dit gaat om een verschil van 300 miljoen euro: 2,08 miljard tegenover 2,38 miljard euro. Over het gehele jaar 2013 boekte KPN een winst van 293 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg deze winst nog 314 miljoen euro.

Auteur |   ·   woensdag 5 feb, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

AFAS Software brengt Obama naar Nederland

Barack Obama komt in september naar Nederland, voor de eerste keer sinds zijn aftreden als president van de Verenigde Staten. Hij is afsluitend spreker op het seminar ‘Forward Thinking Leadership’, georganiseerd door DenkProducties en AFAS Software.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken