Mobiel recruiten binnen enkele jaren de norm

Een succesvol bedrijf kan binnen enkele jaren niet meer zonder mobiele recruitmentstrategie. Zestig procent van de HR-professionals zegt binnen nu en drie jaar rekening te houden met mobiele devices bij het zoeken naar geschikt personeel.


Momenteel heeft 74 procent van de Nederlandse organisaties nog geen recruitmentstrategie die gericht is op de mobiele markt. Ondertussen gebruiken werkzoekenden steeds vaker mobiele devices als telefoon en tablet bij hun zoektocht naar een baan. Uit onderzoek van Intelligence Group onder 121 HR-professionals en recrtuiters, uitgevoerd in opdracht van de Stichting123Mobile, komt naar voren dat 60 procent van de ondervraagden stelt dat hun organisatie binnen drie jaar zo’n strategie heeft. Voor hen wordt 2014 een belangrijk jaar op het gebied van mobiele innovatie.

Bezoekerstoename recruitmentwebsites 
Alle resultaten van het onderzoek worden op vrijdag 13 december gepresenteerd tijdens het evenement ‘123Mobile’. Werkzoekenden gebruiken steeds vaker hun mobiele telefoon en tablet bij hun zoektocht naar de ideale baan. Het bezoek op recruitmentwebsites middels deze devices is het afgelopen jaar zelfs met 22 procent gestegen. Recruiters hebben op dit moment echter geen idee hoe ze met deze ontwikkeling (en mogelijkheden) om moeten gaan. Ook hebben zij geen van de activiteiten van bezoekers op hun website. Hierdoor is het voor hen moeilijk om de conversie van bezoekers te monitoren en hier proactief op in te springen.

Mogelijkheid tot online sollicitatie
Sollicitanten vergaren tegenwoordig steeds vaker online informatie over de opdrachtgever, naar aanleiding van een vacature. Vaak is er echter geen mogelijkheid om via een mobiel toegangspunt een c.v. in te dienen bij de recruiter. Uit het onderzoek van Intelligence Group blijkt zelfs dat slecht 0,8 procent mobiel solliciteert.

 

Auteur |   ·   maandag 9 dec, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Tekort aan relevante ICT-kennis door overheid en bedrijfsleven

Hoewel er een grote vraag is naar ICT-personeel zitten duizenden ICT’ers thuis omdat hun opleiding niet aansluit op de huidige vacatures. Volgens Wouter Bronsgeest, duo-voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) zijn zowel de overheid, het bedrijfsleven als de medewerkers zelf verantwoordelijk om de vaardigheden van ICT’ers te laten aansluiten bij de veranderende

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

YoungCapital gaat uitzenden met ERP-software van AFAS

Recruitmentspecialist YoungCapital gaat uitzenden met de software van AFAS. Het techbedrijf heeft hiervoor haar standaard ERP-oplossing verrijkt, speciaal voor de uitzendbranche.

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Java populairste programmeertaal voor werkzoekende softwareontwikkelaars

Softwareontwikkelaars zoeken het vaakst naar de programmeertaal Java als ze zoeken naar een nieuwe baan. In juli 2018 was 22,6 procent van de zoekopdrachten Java-gerelateerd. Python is het afgelopen jaar echter het meest gegroeid in populariteit onder werkzoekenden (met 67,4 procent). Dat blijkt uit analyse van Indeed, wereldwijd de nummer 1-vacaturesite, naar het zoekgedrag van

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken