Mobiel recruiten binnen enkele jaren de norm

Een succesvol bedrijf kan binnen enkele jaren niet meer zonder mobiele recruitmentstrategie. Zestig procent van de HR-professionals zegt binnen nu en drie jaar rekening te houden met mobiele devices bij het zoeken naar geschikt personeel.


Momenteel heeft 74 procent van de Nederlandse organisaties nog geen recruitmentstrategie die gericht is op de mobiele markt. Ondertussen gebruiken werkzoekenden steeds vaker mobiele devices als telefoon en tablet bij hun zoektocht naar een baan. Uit onderzoek van Intelligence Group onder 121 HR-professionals en recrtuiters, uitgevoerd in opdracht van de Stichting123Mobile, komt naar voren dat 60 procent van de ondervraagden stelt dat hun organisatie binnen drie jaar zo’n strategie heeft. Voor hen wordt 2014 een belangrijk jaar op het gebied van mobiele innovatie.

Bezoekerstoename recruitmentwebsites 
Alle resultaten van het onderzoek worden op vrijdag 13 december gepresenteerd tijdens het evenement ‘123Mobile’. Werkzoekenden gebruiken steeds vaker hun mobiele telefoon en tablet bij hun zoektocht naar de ideale baan. Het bezoek op recruitmentwebsites middels deze devices is het afgelopen jaar zelfs met 22 procent gestegen. Recruiters hebben op dit moment echter geen idee hoe ze met deze ontwikkeling (en mogelijkheden) om moeten gaan. Ook hebben zij geen van de activiteiten van bezoekers op hun website. Hierdoor is het voor hen moeilijk om de conversie van bezoekers te monitoren en hier proactief op in te springen.

Mogelijkheid tot online sollicitatie
Sollicitanten vergaren tegenwoordig steeds vaker online informatie over de opdrachtgever, naar aanleiding van een vacature. Vaak is er echter geen mogelijkheid om via een mobiel toegangspunt een c.v. in te dienen bij de recruiter. Uit het onderzoek van Intelligence Group blijkt zelfs dat slecht 0,8 procent mobiel solliciteert.

 

Auteur |   ·   maandag 9 dec, 2013

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Onderwijsprofessional vindt eigen ICT-kennis veel beter dan die van collega

Maar liefst 87 procent van de onderwijsprofessionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs beoordeelt de eigen ICT-kennis als goed of heel goed. Slechts de helft geeft zijn collega’s eenzelfde beoordeling. Dit blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten liet uitvoeren onder 454 onderwijsprofessionals in het voortgezet onderwijs en mbo. Vijftien procent van de ondervraagden vindt de kennis

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software zet succesvol in op behoud medewerkers

AFAS Software heeft het afgelopen halfjaar succesvol ingezet op het behoud van medewerkers. Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar opnieuw een grote doorstroom gerealiseerd en heeft bovendien 31 nieuwe medewerkers aangetrokken; ruim drie keer zoveel als het jaar ervoor. “We zien dat het werkt om in te zetten op thema’s als welzijn en andere

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

1 op 7 Nederlanders denkt dat algoritme kan beslissen of sollicitant geschikt is voor functie

Maar liefst 15 procent van de Nederlanders denkt dat algoritmes zelfstandig kunnen beslissen of een kandidaat geschikt is voor een functie of niet. Dit blijkt uit onderzoek dat Brunel uitvoerde onder 998 sollicitanten. Een kwart van hen ziet de online sollicitatie zelfs als een volwaardige vervanger van de fysieke sollicitatie. Dat Nederlanders behoorlijk veel vertrouwen

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Alleen de jobhoppende IT’er krijgt er flink wat bij; kennis en expertise betalen niet uit

Trouwe IT’ers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent. Dit blijkt uit salarisonderzoek dat Berenschot en AG Connect, in samenwerking met de KNVI, lieten uitvoeren onder 2.688 IT’ers. Een hoger salaris blijkt ook een belangrijke reden te zijn om een andere

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software lijstaanvoerder in Computable100 en MT1000

AFAS Software is op de eerste plaats geëindigd in de vandaag gepubliceerde Computable100 in de categorie ‘softwarebedrijven’. Ook is AFAS tweede geworden op de lijst van beste Nederlandse werkgevers in de ICT. Bovendien belandde het bedrijf gisteren op de eerste plek van de MT1000-ranglijst in de categorie ‘financiële software’.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken