McAfee voorziet toename mobiele ransomware in 2014

Op het gebied van cyberbedreigingen zal de ‘innovatie’  groot zijn in dit nieuwe jaar. Er wordt een toename verwacht van mobiele ransomware. 

Dit is één van de belangrijkste conclusies uit het McAfee Labs 2014 Predictions-rapport. McAfee Labs heeft dit rapport opgesteld na analyse van haar Globe Threats Intelligence-service. Ransomware is de term voor malware die bestanden van een computer ‘kaapt’ door ze te versleutelen. Met deze malware is het mogelijke om financiële en persoonlijke informatie van consumenten te bemachtigen en intellectuele eigendommen van organisaties te stelen.

De afgelopen twee kwartalen was er geen groei te zien van nieuwe pc-malware, maar nam de groei van nieuwe malware voor Android met 33% toe. Nu consumenten en bedrijven steeds vaker een mobiel apparaat gebruiken voor hun dagelijkse werkzaamheden, zal er naar verwachting (nog) meer ransomware verschijnen die zich hier op richt.

Voor 2014 zijn er nog een aantal andere trends, volgens McAfee:
– Virtuele valuta, zoals Bitcoin, zorgt voor meer ransomware-aanvallen. Deze valuatie biedt cybercriminelen de mogelijkheid om geld van hun slachtoffers te innen. Dit komt door de anonieme betalingsinfrastructuur die op deze betalingswijze rust.
– Zogenaamde stealth-aanvallen worden steeds moeilijker om tegen te gaan.
– Sociale aanvallen zullen aan het eind van 2014 vaak voorkomen. Met aanvallen op social media-platformen worden wachtwoorden gestolen en informatie achterhaald over de contactpersonen, locatie en/of bedrijfsactiviteiten van de gebruikers.
– In 2014 worden pc’s vaker aangevallen door cybercriminelen die misbruik maken van de kwetsbaarheden in html5.
– Applicaties die worden aangeboden in de cloud waarborgen nieuwe mogelijkheden voor cybercriminelen. Het wordt steeds hen makkelijker gemaakt om bestanden van personen en/of bedrijven te bemachtigen.

Auteur |   ·   woensdag 8 jan, 2014

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Macaw behaalt Microsoft Security Partner Gold status

Macaw behaalt Microsoft Security Partner Gold status

Full-service digital agency Macaw heeft als Microsoft Security Partner voor alle veiligheidsdisciplines de ‘Gold status’ behaald, nadat het recent twee ISAE-verklaringen ontving. De benoeming tot Microsoft Gold Partner is een erkenning van Macaw’s kennis en expertise op het gebied van digitale beveiligingsoplossingen rondom Microsoft Azure Cloud en Microsoft 365. Macaw helpt organisaties succesvol digitaal te

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw vervult voorbeeldfunctie met twee ISAE-verklaringen

Macaw heeft de verklaringen ISAE3402 Type2 en ISAE3000 SOC 2 bemachtigd voor respectievelijk de kwaliteit van IT-servicemanagement en de informatiebeveiliging en privacy. Hiermee loopt de Microsoft- en Sitecore-specialist voorop als dienstverlener voor onder meer de financiële wereld, een sector die steeds meer vraagt om zekerheid op het gebied van uitbestede IT-diensten. Macaw is onder meer

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix maakt directe verbinding met VMware Cloud op AWS mogelijk

Equinix gaat samenwerken met VMware om een directe verbinding met VMware Cloud aan te bieden. Via AWS Direct Connect of via Equinix Cloud Exchange Fabric hebben klanten toegang tot VMware Cloud op AWS en worden hybride cloudimplementaties mogelijk. Momenteel is AWS Direct Connect beschikbaar in 24 strategische markten, waaronder Amsterdam, Frankfurt, Londen, Madrid, Parijs en

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons kiest voor private cloud en back-up oplossing van Orange Business Services

Simmons & Simmons, een Brits advocatenkantoor met vestigingen over de hele wereld waaronder Amsterdam, maakt vanaf heden gebruik van een private cloud oplossing van Orange Business Services voor meer zakelijke flexibiliteit en een verbeterde bescherming van essentiële klantgegevens. De introductie van een private cloud en managed back-up oplossing is onderdeel van de overstap naar een IT-as-a-service model,

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler breidt partner-ecosysteem verder uit gericht op cloud-first- en mobile-first-bedrijven

Zscaler, Inc. (NASDAQ: ZS), leider in cloudbeveiliging, kondigt tijdens de Zenith Live user conference in Las Vegas aan dat het zijn partner-ecosysteem heeft uitgebreid met nieuwe SD-WAN- en security-partners. Hierdoor beschikken gezamenlijke klanten over geïntegreerde oplossingen voor een veilige cloud-transformatie.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken