Dit worden de trends in 2016

Komend jaar zullen dataspecialisten erg populair worden, komt VR nog meer op en zullen ‘Wearable Technologies’ erg belangrijk blijken. Europees vice-president van Avanya, Ronald Rubens, legt uit waarom dit de grootste technologische trends gaan worden.

Gepersonaliseerde reclame
Klanten bewegen zich steeds meer online. Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone en daar zullen bedrijven komend jaar nog meer gebruik va gaan maken. Volgens Rubens werken de meeste bedrijven nog niet met alle beschikbare data, waardoor de kloof tussen het potentieel van een beleving op zowel off- als online kanalen niet worden gedicht. De dataspecialist: “Maar ik denk dat veel bedrijven in 2016 echt werk gaan maken van wat we ‘omnichannel’ noemen. Dat houdt in dat bij elk contactmoment, zowel op online platforms als in de winkel, we het gedrag en de voorkeuren van consumenten beter zullen begrijpen.”

Communicatie tussen smartphone en wearables
Volgens Rubens gaan de producten met data-software een grote vlucht maken in het komende jaar. “De komende vier jaar zullen de wereldwijde verkopen van wearables oplopen tot 175 miljoen stuks op jaarbasis, bijna een verachtvoudiging van het afgelopen jaar.” Deze wearables zijn niet alleen heel gunstig voor particuliere verkoop, de vraag komt ook vanuit bedrijven. Deze producten gaan het gebruik van de smartphone nog belangrijker maken. “De smartphone gaat een rol spelen als onze persoonlijke communicatiehub.”

Virtual reality wordt realiteit
De vice-president van Avanya voorspelt dat virtual reality erg groot gaat worden en dat er een nieuwe reeks gebruiksvormen aan gaat komen, bijvoorbeeld de Oculus van Facebook. Hij denkt dat het nieuwe fenomeen straks ook de bedrijfsomgeving gaat veroveren. “Aan de vooravond van 2016 doen bedrijven er verstandig aan zich af te vragen wat voor rol toepassingen op basis van virtual reality, die nu al in de steigers staan, gaan hebben in het zakenleven en in de netwerken die ze moeten ondersteunen.”

Populaire dataspecialisten
Wat misschien wel het de grootste rol is voor  ICT’ers, is de voorspelling van Rubens dat dataspecialisten een grote rol gaan hebben in de zakenwereld. “Steeds meer bedrijven starten met de ontginning van de databerg die aan hun voeten ligt en ze zien ook direct de gunstige effecten op hun business en customer-service. (…) Ik ben ervan overtuigd dat bedrijven die nu de big-data-analisten binnenhalen succes zullen hebben, en dat er straks een groot tekort aan kennis en kunde zal ontstaan.”

Auteur |   ·   woensdag 23 dec, 2015

Deel dit artikel

Lees meer ICT nieuwsnaar homepage »

Bescheidenheid siert vrouwelijk IT-talent

Bescheidenheid siert vrouwelijk IT-talent

Vrouwen zijn veel minder happig op vacatures in de IT-wereld dan mannen. Dat komt doordat ze zichzelf minder snel overschatten: vrouwen willen pas te solliciteren op een functie wanneer zij over meer dan 80 procent van de nodige competenties beschikken.

ANWB richt zich op ICT’ers van de toekomst

ANWB richt zich op ICT’ers van de toekomst

Komend jaar richt de ANWB zich op de instroom van jonge ICT’ers. De automobilistenvereniging wil zich meer focussen op deze talenten, zodat zij minder vaak een beroep hoeft te doen op dure externe inhuurkrachten.

Salaris van BI-specialisten flink gestegen

Salaris van BI-specialisten flink gestegen

BI-specialisten in loondienst zien hun salaris in 2015 flink toenemen. De inkomstenstijging gaat grotendeels voorbij aan hun zelfstandige collega’s. Uit onderzoek van Progressive Recruitment blijkt dat het gemiddelde loon van BI-specialisten met negen procent is gestegen. Een uitschieter in dat rijtje zijn de specialisten die in loondienst zijn. Zij verdienen negen procent meer dan vorig

Ruim driekwart Nederlanders zonder moderne werkplek

Ruim driekwart Nederlanders zonder moderne werkplek

Onderzoek door Fujitsu wijst uit dat slechts 22 procent van de Nederlandse werknemers een moderne werkplek heeft. Kantoren zijn vaak niet ingericht op Het Nieuwe Werken en daardoor blijft veel potentieel onbenut.

Nederlandse softwaresector blijft groeien

Nederlandse softwaresector blijft groeien

Het groeiende belang van software binnen de samenleving zorgt ervoor dat Nederlandse softwarebedrijven het beste presteren in ten opzichte van andere Nederlandse bedrijven. Ook de opkomst van cloud computing zorgt voor de sterke positie van de softwarebedrijven. Dit maakt ABN AMRO bekend in een onderzoek naar de Nederlandse software markt.

In samenwerking met

banner

Dossiers

PartnerdossiersICTtrends.nl

ICTtrends.nl is het platform voor en over IT en IT-management. Behalve de belangrijkste trends en nieuwsfeiten in de IT-wereld biedt ICTtrends.nl ook achtergronden en praktische handvatten.

Contact

ICTtrends.nl
Telefoon: 020 – 760 2671 (werkdagen)
Mail: redactie@icttrends.nl

ICT rubrieken